Puolukkakakku on mehevä ja helppo kahvipöytään.
Periaatteella kaikki sekaisin on joskus juuri sopiva leipojalle. Ainakin minulle.
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 dl juoksevaa Floraa
3 dl ranskankermaa ja maitoa sekoitettuna
1 muna
1 1/2 dl puolukkasurvosta (ei sokeria)
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon rasva, ranskankermamaito, muna ja puolukkasurvos.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Paista 175 asteessa alatasolla noin 1 tunti.
Puolukat voi vaihtaa myös rusinoihin.
Soodaa pikkisen liikaa on ohjerssa!
VastaaPoistaKiitos, tuntematon. Olipa kirjoitusvirhe jäänyt huomaamatta, ei dl vaan tl ruokasoodaa.
PoistaSamaa mietin minäkin!
VastaaPoistaAion nyt kuitenkin käyttää teelusikkaa soodamittana, kun kokeilen muuten houkuttelevalta näyttävää reseptiä.
Kiitos, kyllä leipojat tietävät hyvin sooda.annostelun. Kiitos korjauksesta ja kiannattaa kokeilla. Oli mehevä kakku.
PoistaYstävättäreni vinkistä tein tämän puolukkakakun. Aivan ihana kakku, kiitos ohjeesta! Varmasti leivon toisenkin jouluksi.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaSori, nuo poistot! Jostain syystä tablettini antoi samat viestit useaan kertaan.
VastaaPoista