Jääkaapissa oli kukkakaali, jonka oli jo aika päästä ruuaksi.
Päätin keittää keiton, johon hujahti keskikokoinen kukkakaali ja isohko keltanauris.
Maustoin keiton miedon tuliseksi ja paahdoin pannulla pekonia pinnalle.
kukkakaali huuhdeltuna ja pilkottuna. Poista kova kanta kokonaan.
keltanauris kuorittuna ja kuutioituna
1 keltasipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä pienittynä
ripaus cayennepippuria ja mustapippuria
rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
2 tl hunajaa
140 g pekonia pilkottuna ja paahdettuna
Laita pienityt kukkakaali ja nauris kiehuvaan kasvisliemeen.
Kuullota pannulla rypsiöljyssä sipulisilput ja mausteet.
Lisää seos keittoon ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta keitto. lisää keittoon hunaja.
Nostele annoslautasille paahdettua pekonia.
Appelsiinirahka appelsiineilla
Jälkiruuaksi sopi hyvin Valion appelsiinirahka,
jonka terästin tuoreilla appelsiinipaloilla.
Jotta C-vitamiiniannos olisi tuhti, lisäsin päälle vielä tyrnimarjoja.
Olipa hyvä jälkiruoka. Tämä voittaa jäätelönkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.