Sain inspiraation Avotakka-lehdestä. Siellä oli superhelppo kanatagineohje.
Niinpä ostin broilerinkoipia ja mukailin ohjetta, koska minulta puuttuivat
sahrami, suolaan säilötyt sitruunat, lehtipersilja ja tuore korianteri. Käytin korianterinsiemeniä.
Oliivitkin olivat mustien asemasta vihreitä.
2 rkl rypsiöljyä
1 punasipuli pilkottuna
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl inkivääriä jauheena
1 tl currya
1 tl kanelia
2 tl korianterinsiemeniä
1/2 sitruunan mehu ja sitruunan raastettu kuori
3 marinoimatonta broilerin koipea
3 rkl vihreitä oliiveja
1 dl vettä, oli pannun huuhdevettä
suolaa ja mustapippuria
Lisää pannulle öljy. Kuullota pilkotut sipulit ja lisää mukaan mausteet, kuullota hetki.
Nosta seos taginepataan ja laita pata liedelle lämpiämään.
Raasta pataan sitruunankuori ja lisää sitruunamehu.
Katkaise broilerikoivet ja ruskista ne kevyesti pannulla öljytilkassa.
Nosta koivet pataan. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja kaada se pataan.
Lisää mukaan oliivit, suola ja mustapippuri.
Hauduta miedolla lämmöllä taginepataa noin 45 minuuttia, kunnes on kypsää.
Keitä lisukkeeksi esimerkiksi bataattia ja soseuta se.
Kokoa salaatiksi friseetä, luumuviipaleita ja kurkkua.
Pata uunista juuri tulleena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.