lauantai 21. marraskuuta 2015

Merilohta vuohenjuustolla - Joulutortut

 Merilohi oli taas niin hyvää.
Paloittelin lohifileen keskeltä  pituussuunnassa halki.
Leikkasin poikittain sopivat lohipihvit. Jätin nahan paikoilleen.
Se on helppo poistaa kypsytettynä.
Maustoin lohipihvit puristetulla sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja savupaprikalla.
Paistoin pihvit Flora Kokin salaisuus - voi-, rypsi- ja auringonkukkaöljyseoksessa,
ensin nahkapuolelta ja lopuksi lihapuolelta.
Kastikkeena oli tällä kertaa pehmeä, lusikoitava vuohenjuusto.
Lisukkeena perunasose, salaatti, paprika ja suolakurkku 


Jouluodotuksen ensimmäiset joulutortut leivoin  Myllyn Paras voilehtitaikinasta.
Helppoa ja hyvää. Lehtitaikina sopii moneen versioon, suolaiseen ja makeaan. 
Taikinassa ei ole sokeria ja se on laktoositon.

5 kommenttia:

  1. Nams - kiitos sinulle, että sinun reseptisi ovat sellaisia, että niitä pystyy tavallinen kotikokkikin tekemään - ja että ainekset ovat kotiruoka-aineita. Monta inspiroivaa vinkkiä olen sinulta jo saanut - ja niin nytkin; tuo savupaprika on mausteena kokeilematta ja vuohenjuusto lohen kastikkeena;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava että kokeilet. Lohta syödään meillä lähes viikoittain, joten on aina keksittävä eri versioita. Vuohenjuusto sopikin hyvin.

      Poista
  2. Savupaprika on niin ihana mauste. Ekan kerran bongasin hulluilta päiviltä Santa Marian sellaista, ja siitä lähtien käytössä. Budapestistä raahasin vaikka kuinka paljon, kun voimakkuuksiakin oli valittavana :) Ihanan näköistä lohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään savupaprikasta ja tavallisesta, jota käytän uuniperunoiden jauuni juuresten mausteena. Lohi oli hyvää.

      Poista
  3. Oi miten herkullista! Vuohenjuusto on ihan parasta, en vaan ole hoksannut yhdistää sitä kalan kanssa! Sitruuna kuuluu ehdottomasti kalan kaveriksi. Joskus laitan sitä pannulle jo paistovaiheessa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.