sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Uunimakkaraa salaatilla

 Joskus haluan päästä helpolla keittiössä, silloin on parasta
turvautua makkaraan olkoon arki tai sunnuntai.
Tapolan savulenkki näytti houkutelevalta kaupassa.
Ensivaikutelma piti paikkansa, uunissa paistettu lenkki oli hyvää.
Niin olivat myös pakastemaissi-herne-paprika, jotka kypsensin 3 minuutissa.
Salaattihan on aina hyvää varsinkin, kun pirskottaa päälle hyvää oliiviöljyä ja silppuaa 
 kevätsipulinvartta. Terttutomaatti on jopa makeaa, en muistanut 
ripauttaa sen päälle kuin hieman oliiviöljyä.

Uunimakkara näyttää hieman repsahtaneelta, se johtuu juustoraasteesta.
Levittelin päälle ennen uunia juustoraastetta ja dijonsinappia. Ne maistuvat
makkaralla oikein hyvin, mutta eivät näytä kaunottarilta. 
Maku ratkaisee kuitenkin tämän kisan.
Savulenkki maistui todellakin sopivasti savulta. Savunmaku teki makkarasta
 hienon sunnuntairuuan. Nälkäisenähän ruoka maistuu parhaalta.
 
Oliko tämä ateria gurmeeta ?
Oli se, ateria maistuu vieläkin makunystyröissä.
Vedin johtopäätöksen, että makkara on vaiettu herkku.
Ovatkohan lisäaineet, rasvaisuus ja halpuus siihen syynä.
Pieni negatiivinen juttu tästäkin makkarasta, E-merkittyjä lisäaineita on.  Lihaa vain 53%..
Soijaproteiinia, onko se huono asia ?  Tuote on laktoositon ja gluteeniton.
Omatuntoni ei soimaa. Tätä herkkua syödään vain muutamia kertoja vuodessa.
Herkutellaan makkaralla.

2 kommenttia:

  1. Uunimakkara tuo muistoja mieleen lapsuudestani - edesmennyt isäni laittoi sitä aina lauantai-iltaisin saunan jälkeen. Nams! Silloin ei kyllä ollut Tapolan savumakkaroista tietoakaan, mutta kyllä se perinteinen sininenkin hyvältä maistui;) Ja maistuu vieläkin - välillä sorrun ostamaan sitä pelkästään itselleni - laitan paksuja siivuja ruisleivän päälle ja kunnolla sinappia päälle;)
    Kivaa uutta viikkoa, Arleena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on makkaravalikoima aika laaja. Käytän raakamakkaroita enimmäkseen ja Snellmanin lisäaineettomia, joissa lihapitoisuus on korkea.. Tämä savumakkara oli ensimmäinen ostokseni. Ei hullumpaa. Joskus käytämme makkaraa leivän päällä kuten sinäkin. Se on vain niin runsaan hyvää.
      Kiitos samoin sinulle.

      Poista

Kiitos kommentistasi.