Ensimmäistä kertaa leivoin tätä omenakakkua. Luettuani reseptin tiesin, että
tämän täytyy olla hyvää. Ennakkoaavistus piti paikkansa, kakku on todella mehukkaan hyvää.
Ulkonäkö pettää, oli hankala saada irtopohjavuossa paistettuna kakusta kaunista.
Syynä on myös se, että kakussa on neljä kerrosta, pohja, omenakerros, rahkakerros ja lopuksi päällimmäisenä murukerros. Piirakkavuoka olisi ollut armeliaampi, mutta riittävän isoa piirakkavuokaa ei minulla ollut. Piti varmistua, että kakku noustessaan sopii vuokaan.
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
Puoleen pohjataikinaan lisätään
1 prk (150g) vaniljajoguttia
1 muna
Päälle
1/2 l omenakuutioita ja 2 tl kanelia
2 tlk (500g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3 munaa
Pinnalle
1/2 pohjataikinan muruseosta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon margariini.
Jaa seos kahteen osaan. Sekoita puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna.
Kaada tämä taikina vuokaan. Käytin irtopohjavuokaa, halkaisija 27 cm.
Piirakkavuoka käy halkaisijaltaan 30 cm ja korkeus vähintään 4 cm.
Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle ja ripottele pinnalle kaneli.
Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat.
Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle.
Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia alatasolla.
Tarjoa jäähtyneenä.
Näyttääkin tosi hyvältä!
VastaaPoistaOn mehukasta ja suht kevyttä rahkan ansiosta
PoistaNammm! Näyttää ihanalta.
VastaaPoistaHyvää on, rahka tekee kakun meheväksi
PoistaTämä on hyvää ja kevyenä tuhtia. Rahka tekee kevyemmäksi.
VastaaPoista