Kylläpäs lohipihvit olivat hyviä. Mies kysyikin, että mitä olet näihin
laittanut, kun maistuvat niin maukkailta. Laitoin vain ne tavalliset mausteet.
Lohta en ole ennen pilkkonut pihvitaikinaan. Haukipihvejä olen kyllä tehnyt.
Poistin fileestä nahan ja pilkoin fileen veitsellä, en käyttänyt tehosekoittajaa.
Luulisin, että rouheaksi pilkkominen oli yksi syy siihen, että pihvit olivat mehukkaat.
Riisin keitin kasvisliemessä, sekin sopi hyvin pihveille.
Ostin isoja terttutomaatteja, ne ovat juuri nyt hyvin mehukkaita.
600 g merilohifilettä nahka poistettuna
1 tl hienoa merisuolaa
rouhaisut mustapippuria ja kuivattua tilliä varovaisesti vajaa tl
1 dl korpuujauhoja ja 1 kananmuna
rypsiöljyä paistamiseen
1/2 sitruunanmehu
Pilko lohifilee veitsellä tasaisen rouheaksi. Mausta.
Lisää korppujauhot sekoittaen.
Lisää kananmuna ja sekoita taikinamassa tasaiseksi käsin.
Muotoile käsin pihveiksi. Paista rypsiöljytilkassa molemmin puolin yhteensä noin 5 minuuttia.
Purista sitruunamehu pihveille, kun käännät ensimmäisen paistopuolen.
Keitä lisukkeeksi riisi kasvisliemessä.
Lisää annoslautasille raikasta friseesalaattia sekä terttutomaattiviipaleet.
Purista kasviksille oliiviöljyä ja sitruunamehua, ripauta tomaatille hieman sokeria.
Pihveille lisäsin vielä persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.