torstai 24. syyskuuta 2015

Herkkusienikeitto

 En voinut ohittaa kilon herkkusienipakettia, jonka hinta oli yksi euro.
Herkkusienet olivat Hollannissa kasvatettuja ja laadultaan ensiluokkaisia.
Keitin tänään neljänneksen herkkusienistä keitoksi.
Hyvää oli, suosittelen.

250 g herkkusieniä (toki metsäsienet käy myös) pilkottuna
1 iso sipuli silputtuna
3 pienehköä porkkanaa lantteina
2 rkl rypsiöljyä
1 l vettä ja kasvisliemifondi
suolaa, ripaus sokeria, mustapippuria rouheena
1 prk Koskenlaskija Ruoka juoksevaa juustoa
pinnalle korianteria hienonnettuna

Puhdista sienet serlalla. Leikkaa ne pieniksi paloiksi. 
Silppua sipuli, ajoin sipulin kutterissa pieneksi. 
Pese porkkanat ja pilko lanteiksi.
Kuullota kattilassa sipulisilppu rypsiöljyssä, lisää sienet ja porkkanalantit
Jatka kuullottamista hetki.  Kiehauta kasvisliemi.
Kaada liemi kattilaan sieniseoksen päälle. Mausta
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta.
Lisää kattilaan juokseva ruokajuusto. Anna kiehahtaa, kunnes juusto on sulanut.
Tarkista maku. Annostele  Lisää pinnalle sieniviipaleita ja korianteria.


Täydellisen kauniit sienet raikuvan sinisessä laatikossa.
Oikea huomioväri, koska huomasin sienilaatikot jo kaukaa.
Yllätyksenä oli shokkihinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.