sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Jauhelihapihvit, uunikasvikset ja salaatti

 Helppoa ja hyvää on tämänpäiväinen sunnuntairuoka.
Jauhelihapihvit ja uunikasvikset eipä siinä reseptejä tarvitse.
Saman kaavan mukaan kuin ennenkin, paitsi jätin pihveistä pois kerman ja korppujauhot.
Uunikasvikset, viipaloidut perunat ja porkkanat, esikypsensin ensin kiehauttamalla
ne suolalla maustetussa vesitilkassa. Kypsyivät nopeammin ja tuntui kuin maku
olisi ollut vähän freesimpi. Vai oliko se vain mielikuvitusta.
Ostin tänään markkinoilta puolukoita ja niitä lisäsin salaattiin.
Ensin pesin porkkanat ja perunat. Viipaloin ja esikeitin suolalla maustetussa
vedessä. Nostin kasvikset uunivadille ja ripsauttelin päälle oliiviöljyä,
mausteina savupaprikaa ja basilikaa. Lisäsin vadille vielä miniterttutomaatteja.
Kasvikset kypsyivät uunissa sen verran, että kypsyysaste oli sopiva.
Jauhelihapihviin sekoitin maustepippuria, suolaa, kananmunan, naudanjauhelihaa on 400g.
Pilkoin pihveille ruohosipulia.
Nykyään teen kahdelle täsmäannokset, niin nytkin mitään ei jäänyt.
Salaattiin lisäsin oliiviöljyä, ripaukset sokeria ja viherpippuria sekä suolakurkkua ja puolukoita.


 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.