Leivoin tänään omenakakun. Ohje on muokattu Nigellan ohjeesta.
Kakku on gluteeniton, jauhojen asemasta on käytetty mantelijauhoja.
Mantelijauho käyttäytyy hieman toisin kuin vehnäjauhot. Kakku on pehmeä ja repeileväkin.
Se pysyy kuitenkin kasassa hyvin ehkäpä omenasoseen ja hyvin vaahdotetun muna/sokerin
ansiosta. Lopputulos oli pehmeä ja makeahko, joten kakun päälle ei kannata
siivilöidä tomusokeria ei lisätä mitään muutakaan.
Omenasose
1/2 l kuorittua omenaa paloina
1 tl muscovadosokeria
1/2 rkl puristettua sitruunamehua
Lisää ainekset kattilaan. Hauduta n 10 minuuttia.
Soseuta tasaiseksi. Jäähdytä.
Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl mantelijauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt omenasose. Lisää mantelijauhot.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista 175-asteessa n 25 minuuttia.
Kakku maistui sellaisenaan kahvin kera.
Jos haluat, kakulle sopii pieni jäätelöpallo.
Krysanteemien väritys sopi hyvin kahvipöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.