Tänään meillä syötiin kukkakaalikeittoa hieman uudella tavalla valmistettuna.
Lisäsin mukaan omenaa, sipulia ja valkosipulia. Keitosta tuli maukas ja mausteinen.
1 rkl rypsiöljyä
1 kesäsipuli suikaloituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl curryjauhetta
1 iso vihreä omena kuorittuna ja pilkottuna sekä siemenkota poistettuna
1 l kukkakaalin nuppuja
6 1/2 dl kasvislientä
1/2 tl ruususuolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl turkkilaista jogurttia tmv
koristeluun
ohuita omenasiivuja ja persiljaa
Kuumenna öljy, lisää sipuli ja kuullota kullankeltaiseksi.
Lisää valkosipuli ja curry paista noin 1/2 minuuttia.
Lisää omena, kukkakaali, liemi, suola ja pippuri.
Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpöä.
Anna poreilla n 20 minuuttia kunnes kukkakaali on pehmeää.
Soseuta keitto. Lisää jogurtti ja sekoita.
Lisää annoslautasille omenaviipaleita ja persiljaa.
Näyttääpä taas hyvältä. Tämä menee kyllä kokeiltavien reseptien listaa. Tykkään kukkakaalista. Ihanaa iltaa. :)
VastaaPoistaKiitos Maria. Mukavaa päivänjatkoa sinulle.
VastaaPoista