perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kasvispiirakka

 Tänään syötiin kotonatehtyä kasvispiirakkaa, jossa pohjana olivat ohraleipäviipaleet.
Hieman sama periaate kuin "pappilan hätävarassa".

Kasvispiirakka  
1/2 ohraleipää viipaloituna
pehmeää voita
1/2 kesäkurpitsa puolikasviipaleina
2 dl paloiteltuja sokeriherneitä (pakaste sulatettuna)
3 pienehköä porkkanaa raasteena ja lantteina
2 1/2 dl juustoraastetta
3 kananmunaa ja 2 dl rasvatonta maitoa
mustapippuria rouheena

Voitele leipäviipaleet molemmin puolin voilla ja asettele ne vuokaan tiiviisti.
Esipaista uunin 200-asteessa 10 minuuttia.
Lisää vuokaan;
kesäkurpitsaviipaleet, hernepalot ja porkkanaraaste, ripauta hieman suolaa
Levitä pinnalle juustoraaste. Sekoita munat ja maito, lisää mustapippuri.
Kaada seos vuokaan. Lisää pinnalle porkkanalantit.
Alenna uuninlämpö 180 asteeseen ja kypsennä vuokaa 30 minuuttia.
Levitä pinnalle kesäkurpitsapaloja.
Kesäkurpitsaa ja sokeriherneitä riitti piirakan lisukkeeksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.