keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Hampurilainen - Raparperivispipuuro

 Olen muutaman kerran tehnyt hampurilaisia ja kerran postannutkin tänne.
Nyt tein perinteisellä tavalla, mutta jotain omatekoista ideaa liitin mukaan.
Valmistin jogurttipohjaisen kastikkeen perinteisen majoneesin tilalle. Jostain syystä
majoneesi ei iske enkä sitä käytä. Lieneekö syynä raaka kananmuna.

Grahamsämpylät halkaistuna (leipomosta)
Levite; Turkkilaista jogurttia, hieman kermaa, ruususuolaa,
mustapippuria, chiliä, cajunmaustetta - sekoitetaan.
Pehmeää friseesalaattia
Perinteinen jauhelihapihvi naudanlihasta (itse tehty)
emmentaljuustoviipaleet 
pannulla kevyesti paistettu tuore ananasviipale maustettuna kanelilla

 Meillä oli arvovaltainen raati syömässä hampurilaisia tänään.
Jauhelihapihvi sai arvosanan hyvää. Pihvi on tärkein osio, jos se on hyvä,
päättelin, että kokonaisuuskin on hyvää.

Eilen keitin anopilta saaduista raparpereistä vispipuuron.
5 dl vettä, 5 dl raparperia paloina, 1 1/2 dl sokeria
Keitetään 10 minuuttia ja vispataan tasaiseksi.
Lisätään 3/4 dl mannasuurimoita ja keitetään 5 minuuttia.
Saa jäähtyä ja vispataan kuohkeaksi.
Nautitaan  kermamaidon kera.

Raparperipuuro tarjottiin Tapio Wirkkalan Solaris kulhosta.

2 kommenttia:

  1. Pitäisikin tehdä hampurilaisia itse, kun nuo baarien hampurilaiset eivät yhtään houkuttele. Näyttää freesiltä ja hyvältä sinun tekemät.

    VastaaPoista
  2. Ne olivat hyviä. Sämpylät leipomosta olivat sen verran hyviä, että niitä ei kannata itse väsätä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.