Siitä on pitkä aika, kun wieninleikettä paistoin.
Tänään sitten koitti se hetki, että meillä syötiin tätä leikettä.
Näin sen tein.
Aloitin lisukkeen teolla. Nostin viljapossun ulkofileet huoneen lämpöön.
Kuorin bataatin ja kuutioin sen. Nostin kuutiot kattilaan, lisäsin veden ja suolan.
Bataattikuutiot saivat kiehua kypsiksi.
Kuullotin pannulla voissa renkaiksi leikatun sipulin.
Pihvit oli valmiiksi nuijittu. Levitin täysjyväkorppujauhoja lautaselle ja sekoitin
jauhoihin suolaa, mustapippurirouhetta, paprikaa ja cajunmaustetta.
Toiselle lautaselle nostin muutaman rkl:n spelttijauhoja,
kolmannelle rikoin kananmunan ja sekoitin sen kevyesti.
Lisäsin pannulle voinokareen ja se sai tiristä hiljaiseksi.
Kieritin pihvin ensin kananmunassa, sitten spelttijauhoissa ja lopuksi
korppujauho-mausteseoksessa. Nostin pihvin kuumalle pannulle,
alensin hieman lämpöä ja pihvi sai paistua molemmin puolin noin 7 minuuttia.
Nostin pihvit 70-asteiseen uuniin odottamaan.
Sekoitin salaatin
Ja seuraavaksi annostelin aterian.
Lapsuudenkodissani wieninleike oli minun bravuurini aina silloin, kun kotiin oli tulossa vieraita syömään. Nyt onkin hurahtanut monta vuotta siitä kun viimeksi niitä olen tehnyt. Nams;)
VastaaPoistaHarvoin olen minäkin tehnyt, muistelen, että nuorikkona niitä paistettiin. Olivat kai helppoja pihvejä
VastaaPoista