tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pannacotta vadelmilla ja hedelmillä

 Tulihan sitä jälkiruokaa lopulta.
Lupasin porukoille vadelmapannacottaa. Lupaukseksi se melkein jäi.
Huomasin, että hyytelösokeria oli vajaa desi. Sehän ei litraan riitä.
Lähikaupassa ei ollut hyytelösokeria, joten keksin pannacotalle korvikkeen.
Käytin perunajauhoja hyydyttämiseen. Pannacotta meni täydestä.
Eipä sitä jäänyt lusikallistakaan, kun osa halusi santsata.
  

2 1/2 dl kermaa ja  8 dl rasvatonta maitoa
5 tl vaniljasokeria
4 rkl puristettua sitruunamehua
4 rkl perunajauhoja
1 3/4 dl sokeria
Kiehauta kermamaito. Lisää vanilja ja sitruunamehu.
Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja liruta tasaisena nauhana 
kiehautetun kermamaidon sekaan. Anna pulpahtaa liedellä 2 minuuttia.
Lisää sokeri ja anna sen sulaa  seokseen.
Annostele jälkiruokakulhoihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Lisää pinnalle vadelmia, nektariinia ja banaania. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Muutamista annoksista on pyynnöstä jätetty nektariini pois.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.