Sain sisareni puutarhasta nipun lehtikaalia. Päätin tehdä siitä jotain mitä
en ennen ole tehnyt. Selailin nettiä ja löysin lehtikaalikeiton IS:n Ruokalasta.
Tapani mukaan muuntelin keiton omaan makuuni.
Hyvää tuli. Keittoon sopi hyvin Valion notkea Cheddar Ruoka - juusto.
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
3 jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioina
6 kpl lehtikaalin lehteä ruodittuna ja pienittynä
9 dl kiehuvaa kasvislientä
ruususuolaa ja mustapippurirouhetta
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus hunajaa
4-5 rkl cheddar juoksevaa juustoa
Kuullota silputut sipulit kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää perunat ja jatka kuullottamista.
Lisää pienitty lehtikaali ja jatka kuullottamista sekoittaen.
Kaada kiehuva kasvisliemi kattilaan.
Lisää mausteet. Anna kiehua n 20 minuuttia. Soseuta.
Lisää oliiviöljy ja hunaja. Tarkista maku.
Lopuksi nostele kuumaan keittoon juusto ja anna sen sulaa.
Lisää annoksille vielä lusikallinen cheddaria ja punaviinilehti.
Nauti, sillä keitto on hyvää.
Lehtikaalit Arabian Omena-kannussa
Nyt mietin mitä näistä teen, ehkä pizzaa tai pastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.