Leivoin tänään mansikkajuustokakun hieman erilaisella tavalla.
Käytin muutama vuosi sitten leipomaani omenarahkakakun ohjetta.
Rahka- nimityksen muutin juustokakuksi. Paistamisen jälkeen
kakku muistuttaa maultaan sitruunaista juustokakkua.
Tähän kakkuun mansikat lisätään jäähtyneen kakun päälle
Mansikkajuustokakku
Pohja
100 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
Lisää vatkaten kananmuna.
Siivilöi mukaan jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
Sekoita tasaiseksi. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Painele pohjataikina vuokaan ja reunoille.
Täyte
1 prk maitorahkaa ja 1 prk mansikka/raparperirahkaa
2 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/4 dl sitruunamehua
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi.
Kaada vuokaan pohjataikinan päälle.
Paista 175- asteessa 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Koristele lohkotuilla mansikoilla. Siivilöi päälle tomusokeria.
Kun vain lukee sana "juustokakku", on pakko tulla vilkaisemaan ohje - ja poimimaan se reseptivihkoon;)
VastaaPoistaKivaa sunnuntai-iltaa, Arleena!
Kiitos. Juustokakut ovat herkullisia ja tässä on rahkaa sen verran, että kaloritkin ovat ok.
PoistaVoi kun on upean ja herkullisen näköinen luomus! Pakko varmaan itsekin kokeilla. Kiitos paljon reseptistä :)
VastaaPoistaKiitos. Kannattaa kokeilla, on aika simppeli tehdä.
PoistaHerkullliselta näyttää:)
VastaaPoistaOli hyvää. Kiitos Jael
Poista