Mansikkakakku valmistui tänään hetkessä. Katselin Nigellan kokkausta aamulla
ja sain sieltä inspiraation tähän kakkuun. Oikeastaan appelsiinin mukaantulo oli Nigellan idea.
Oma kakkuni oli huomattavasti kevyempi. Käytin vain desin kermaa ja loppu oli
turkkilaista jogurttia. Hyvää oli kerman määrästä huolimatta.
Tämä kakku sopii myös jälkiruuaksi ja sen voi kasata annosmaljoihin.
Nostele muropikkuleivät lautasen pohjalle. Osan voit paloitella,
jotta saat sopivan pyöreän pohjan.
Purista appelsiinista (1/4) mehu ja lisää mukaan 3 rkl appelsiinimarmeladia.
Sekoita tasaiseksi ja liruttele pohjan päälle.
Vatkaa 2 dl jogurttia, 1 dl kermaa ja 2 rkl tomusokeria sekä 1 tl vaniljasokeria vaahdoksi.
Levitä vaahto lusikalla nostaen pohjan päälle.
Puolita mansikat ja nostele kakulle.
Raasta hyvin pestyn appelsiinin (1/2) kuori karkeahkoksi raasteeksi.
Ripottele kakulle.
Kakku saa hetken vetäytyä ennen tarjoilua.
Pöytäliina on Marimekon, Maija Isola Ananas vm 1963
Oiva Toikka Kastehelmi-lautaset Iittala
Lusikat Elegia Hackman
Kahvikupit Natur Gustavsberg Ruotsi
Kakkulapio vuodelta 1963
Kiitos. Pöytäliina on hankittu viime vuosisadalla ja vihreää ei tällä hetkellä valmisteta. Itse pidän vihreästä etenkin kesäliinana.
VastaaPoistaKakku oli helppo ja hyvä. Vetäytyneenä parhaimmillaan.