torstai 27. elokuuta 2015

Juureskeitto

 Tänään en sitten käynyt kaupassa. Availin kaappien ovia ja keräsin
keittoainekset pöydälle. Hyvinhän se keitto syntyi. Ripottelin keitolle mozzarellajuustoraastetta ja 
pähkinärouhetta. Vaikka tämä lisä keiton pinnalla ei näytä kovin kauniilta,
oli se kuitenkin hyvää. Persiljaa olisi ollut, mutta seon niin usein toteutettu keiton koriste,
että jätin suosiolla väliin.
 
4 perunaa kuorittuina ja paloiteltuna
1 keskikokoinen kyssäkaali kuorittuna ja paloiteltuna
2 keskikokoista porkkanaa pestynä ja lantteina
1 isohko kesäsipuli suikaleina
1 rkl ruokosokeria ja vajaa tl suolaa
2 dl rasvatonta maitoa
1 dl kermaa ja 1 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria rouheena 
Laita juurekset kattilaan ja lisää vettä juuri senverran,
että kasvikset peittyvät. Lisää sokeri ja suola.
Anna kiehua hiljakseen, kunnes peruna on kypsää.
Soseuta keitto ja lisää maito. Kiehauta.
Sekoita kerma ja vehnäjauho. Vispaa se keittoon.
Lisää mustapippuri. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää annoksille mozzarellajuustoraastetta tmv ja rouhittua pähkinää 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.