Suomalaisesta tuoremakkarasta, tarkemmin grilliwurstista, valmistin tänään keiton.
Tuoremakkarat ovat lisäaineettomia, joten mielelläni käytän näitä.
Valitsin jääkaapista kaiken sen mitä keittoon halusin.
grilliwurstia 280 g
8 dl lihalientä kiehuvana
3 isohkoa perunaa
palsternakka ja 2 keskikokoista porkkanaa
1 pienehkö kyssäkaali
2 kesäsipulia isohkoa
rypsiöljyä
Kuori, huuhdo ja pilko juurekset tasakokoisiksi
Leikkaa kesäsipulit suikaleiksi
Kuullota rypsiöljyssä juurekset, lisää mausteina mustapippuria rouheena,
savupaprikaa ja suolaa. Kaada seos kattilaan lihaliemen joukkoon.
Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja lisää ne kattilaan.
Ruskista paloitellut makkarat kevyesti ja lisää kattilaan.
Anna keiton kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Ripottele keitolle hienonnettua persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.