keskiviikko 12. elokuuta 2015

Sipuli-kaalikeitto

Tämän vuoden  ensimmäinen kaalikeitto syntyi tänään.
Keitto oli hieman erilainen kuin perinteisenä pidetty keitto.
Pääraaka-aineet sipuli, varhaiskaali, porkkana ja paistettu possunkylki.

1 iso sipuli suikaleina kuullotetaan öljy/voiseoksessa. Mukaan ripautetaan  sokeria.
1 keskikokoinen varhaiskaali pilkotaan ja kuullotetaan tirisevässä voissa
Maustetaan meiramilla ja ripauksella suolaa
3 porkkanaa pilkotaan lanteiksi ja paahdetaan ilman rasvaa pannulla
1 l kiehuvaa kasvislientä (fondista). Kasvisliemeen lisätään esivalmistellut
sipuli, kaali ja porkkana. Keitto saa kypsyä liedellä.
150 g possunkylkeä leikataan kuutioiksi. Ruskistetaan pannulla ja maustetaan
suolalla ja mustapippurilla. Lihakuutiot lisätään keittoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
Kun keitto on valmista, lisätään pinnalle tuoretta persiljaa pienittynä.
 Hyvää arkiruokaa keitto oli. Lisänä maalaisleipää ja juomana omenamehu.

Sipulinmaku pyöristyy sopivasti, kun sen kuullottaa ja lisää hieman sokeria.

2 kommenttia:

  1. Aah - kaalikeitto on suurta herkkuani! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä hyvää, sopii kiloja kaihtaville.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.