maanantai 24. elokuuta 2015

Persikka-riisivanukas

 Riisivanukkaaseen sopivat hyvin sekä marjat että hedelmät.
Tänään keitin vanukasta varten riisin, mutta ylijäänyt puurokin sopii.
Persikat ov at nyt mehukkaita ja hyviä, joten pilkoin niitä vanukkaaseen.

Persikka-riisivanukas  
Keitä 2 1/2 dl riisiä,  6dl kiehuvaa vettä ja ripaus suolaa noin 15 minuuttia. 
Anna jäähtyä. Sekoita riisiin 1 prk kookosjogurttia ja tilkka maitoa.
Viipaloi kaksi pestyä persikkaa ja nostele uunivuokaan limittäin.
Liruttele päälle hunajaa, mausta kanelilla ja vaniljasokerilla.
Voit lisätä päälle vielä 2 rkl ruokosokeria.
Kypsytä 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä. Pilko kuutioiksi.
Kokoa annokset kerroksittain. Murustele pinnalle pähkinää.
 

2 kommenttia:

  1. Oi voi - ja juuri on alkamassa operaatio "kurinpalautus" - kesäkilot odottavat häätäjäänsä;)

    VastaaPoista
  2. Tässä on kaloreita vähän, riisi on kevyttä eikä kermaakaan ole mukana. Voisin suositella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.