Tänään meillä syötiin lämmintä lohi-perunasalaattia.
Ostin palan merilohta pyrstöpäästä. Jostain syystä iso merilohi on parasta
juuri tästä ns laihemmasta osiosta. Kalatiskin myyjä oli ystävällinen.
Hän kysyi, haluanko että nahka poistetaan. Tottakai halusin, olen silloin tällöin
poistanut nahkaa ja se vaatii todella terävän veitsen ja tarkkuutta.
Oli mukava koota kaikki samalle vadille. Vati on Arabian Ruska 1960-luvulta
Perunalohkot ja porkkanalohkot keitin ensin puolikypsiksi ennen uuniinmenoa.
Lämmin-lohi-perunasalaatti 2-3:lle
6 keskikokoista perunaa hyvin pestyinä ja lohkottuina
2 porkkanaa pestyinä ja lohkoina
2 kesäsipulia paloina
rypsiöljyä, ruususuolaa, mustapippuria, paprikaa, meiramia
friseesalaattia ripaukset suolaa ja sokeria sekä paahdettuja sesaminsiemeniä
kurkkua puolikasviipaleina, mustia oliiveja, fetajuustoa kuutioina, tomaattia
limemehua, neitsytoliiviöljyä
n 500 g merilohta paloiksi leikattuna
voita, suolaa ja mustapippuria
Pese ja lohko juurekset. Keitä suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
Paloittele kesäsipulit. Nosta juurekset ja sipulit uunivuokaan.
Pirskottele pinnalle rypsiöljyä ja lisää mausteet. Sekoita kevyesti.
Työnnä uunivuoka 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä, kunnes juurekset ovat sopivia.
Sekoita friseesalaatti lisukkeineen ja mausteineen tarjoiluvatiin.
Leikkaa lohifilee halki keskeltä ja leikkaa palat sopiviksi viipaleiksi.
Mausta lohi suolalla ja mustapippurilla ja paista lohipalat tirisevässä voissa sopivan kypsäksi.
Nosta uunijuurekset salaattivadille ja lisää päälle lohiviipaleet.
Sekoitin ranskankermasta kastikkeen lohta varten.
Ranskankermaa, paahdettuja sesaminsiemeniä, ripaus sokeria.
Hyvä ja maukas ateria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.