Kun halauatte hyvän ja mehukkaan jauhelihamurekkeen, niin tässä on paras sellainen.
Paras siis niistä, joita olen tehnyt. Lisukkeina on riisiä, jumbosieniä paistettuna ja vihreä salaatti.
1 prk ranskankermaa
1 dl luomukorppujauhoja
1 kesäsipuli keskikokoa raasteena
2 pienehköä porkkanaa raasteena
1 rkl oivariinia
400 g naudanjauhelihaa 10%
3/4 dl sinihomejuustomurua
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
Laita korppujauhot ranskankermaan turpoamaan.
Aja kutterilla sipuli ja porkkana raasteeksi.
Kuullota niitä oivariinissä.
Huoneenlämmössä hetken ollut jauheliha nostetaan kulhoon.
Lisää mukaan porkkana-sipuliseos, ranskankerma-korppujauhot,
sinihomejuusto, kananmuna ja mausteet.
Sekoita. Paras tapa on saada tasainen taikina, on sekoittaa se käsin.
Levitä taikina vuokaan tasaiseksi.
Paista 200-asteessa 30 minuuttia.
Paloittele herkkusienet, paista ne kevyesti voissa ja mausta suolalla.
Sekoita salaatti.
Suorakaidesilikonivuoka on hyvä murekkeen paistamiseen.
Näyttää kyllä niin herkulliselta, että on pakko kokeilla joku päivä.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, on tämä senverran hyvää.
PoistaNäyttääpä hyvältä. Samalla tajusin, että edellisestä lihamurekekerrasta on aivan liian kauan.
VastaaPoistaHyvää oli, joten jauhelihamureke teon alle
Poista