sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mehukas jauhelihamureke

 Kun halauatte hyvän ja mehukkaan jauhelihamurekkeen, niin tässä on paras sellainen.
Paras siis niistä, joita olen tehnyt. Lisukkeina on riisiä, jumbosieniä paistettuna ja vihreä salaatti.

1 prk ranskankermaa
1 dl luomukorppujauhoja
1 kesäsipuli keskikokoa raasteena
2 pienehköä porkkanaa raasteena
1 rkl oivariinia
400 g naudanjauhelihaa 10%
3/4 dl sinihomejuustomurua
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
Laita korppujauhot ranskankermaan turpoamaan.
Aja kutterilla sipuli ja porkkana raasteeksi.
Kuullota niitä oivariinissä.
Huoneenlämmössä hetken ollut jauheliha nostetaan kulhoon.
Lisää mukaan porkkana-sipuliseos, ranskankerma-korppujauhot,
sinihomejuusto, kananmuna ja mausteet.
Sekoita. Paras tapa on saada tasainen taikina, on sekoittaa se käsin.
Levitä taikina  vuokaan tasaiseksi.
Paista 200-asteessa 30 minuuttia.
Paloittele herkkusienet, paista ne kevyesti voissa ja mausta suolalla.
Sekoita salaatti.

Suorakaidesilikonivuoka on hyvä murekkeen paistamiseen.

4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin herkulliselta, että on pakko kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, on tämä senverran hyvää.

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä. Samalla tajusin, että edellisestä lihamurekekerrasta on aivan liian kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, joten jauhelihamureke teon alle

      Poista

Kiitos kommentistasi.