perjantai 21. elokuuta 2015

Kulman lounas

 Tänään kävimme syömässä lounaat vasta-avatussa Fazerin Kulma-kahvilaravintolassa.
Ravintola on keskustassa Mediakulmassa, josta ilmeisesti nimi on otettu.
Uusi paikka oli täynnä lounastajia, joten pöytäpalvelu oli vähän takkuista. 
Vesikannu oli melkein tyhjä, veitset puuttuivat ja lämmin ruoka oli hetkeksi loppunut.
Meillä ei ollut kiirettä, jaksoimme odottaa. Ruuat olivat noutopöydissä.
Raikasta salaattia keräsimme lautasille. Hyvästä leipätarjonnasta valitsin siemennäkkärin.
Se oli sen verran hyvää, että päätin kokeilla valmistusta kotonakin.
Salaattiin valitsin rapeita kukkakaalilastuja, kurkkusoiroja, salaattisekoitusta, tomaattia, riisiä,
kuullotettua sipulia ja vinaigrettekastiketta. Tavallista, mutta raikasta.  

 Pääruokana  parmesaanibroileria uunissa kypsytettynä.
 Lisukkeeksi valitsin  uunissa kypsytettyä kasvislaatikkoa ja riisiä.
Broileri olisi kaivannut  kastiketta uunikypsytykseen, parmesaanijuusto ei yksinään riittänyt.
Juustokastike olisi ollut hyvä ratkaisu. 
Taidanpa kokeilla sitä broilerille kotikeittiössä jossain vaiheessa.
Jälkiruokana oli kupillinen kahvia.

Mukava, että olemme saaneet uuden freesin ja kauniisti sisustetun ruokapaikan.
Olen kaivannut ajanhermolla olevaa paikkaa. Täällä useat ruokapaikat
näyttävät jämähtäneen 1990-luvulle sisustuksen ja tarjonnan suhteen.
Suosittelisin tutustumista esimerkiksi Helsingin keskustan lounasravintoloihin.
Hyvät ja testatut vinkit voi toteuttaa näillekin leveysasteille.  
Kuluneet ja kolhiintuneet astiastot ja aterimet on se ensimmäinen uusimisen kohde.
Asiakas on aina oikeassa, vanha sanonta pitänee paikkansa. 

1 kommentti:

  1. Näyttää hyvältä ja täyttävältä. Kiva, kun on löytynyt paikka, joka on myös miellyttävästi sisustettu. Se on tietynlainen irtiotto ajallisesti kaikesta muusta. Minulla on Turusta etsinnässä paikka, jossa voisi lounaan käydä nauttimassa ruokatauolla. Juurikin sellainen, missä myös ajatukset saavat levätä samalla ruokailun aikana. Sisustus on kyllä tärkeä osa-alue näissä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.