keskiviikko 19. elokuuta 2015

Uunimunakas makkara-kasvistäytteellä

 Tulipa tästä uunimunakkaasta hyvää. Makkaran mies kiikutti kotiin savusaunareissultaan.
Sitä oli ollut niin paljon, että riitti kotiinviemisiksi. Keksin makkaralle käyttöä tänään.
Hyvin se sopi kasvisten seurana munakkaaseen.

Uunimunakas
1 iso sipuli pienittynä 
1 ps keittojuureksia pakaste
1 iso valkoinen nauris kuutioina
200 g grillimakkaraa kuutioina
voita/rypsiöljyä kuullottamiseen ja ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
3 kananmunaa ja 3 dl kermaa ja maitoa 50%/50%
savupaprikaa, mustapippuria, suolaa
Kirsikkatomaatteja ja persiljaa.
Kuullota sipuli ja kasvikset pannulla n 5 minuuttia.
Kaada ne voideltuun uunivuokaan. Levitä pinnalle juustoraaste.
Sekoita kananmuna-kermamaito-mausteseos.
Kaada vuokaan. Levitä pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit.
Paista uunin 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljaa. Nauti salaatin kera.
 

4 kommenttia:

  1. On todella raikkaan hyvän näköstä, nam..

    VastaaPoista
  2. En olekaan uunimunakkaaseen makkaraa kokeillut, kinkkua kyllä. Kiitos vinkistä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makkara kuutioituna sopi mukaan, tietysti, jos haluaa, voi jättää pois ja tehdä vain kasvisversion.

      Poista

Kiitos kommentistasi.