lauantai 12. syyskuuta 2015

Lohipizza kesäkurpitsapohjalla

 Netistä löytää monenlaista kokeiltavaa. Takerruin tälläkertaa pizzapohjaan.
En enää muista mistä tämän löysin, se joka tunnistaa alullepanijaksi saa ilmoittautua.
Pohja kesäkurpitsasta kuulosti kevyeltä ja helpolta. Sitä se olikin. Raastaminen vei hetkisen aikaa,
loppu olikin mukavan nopeaa. Mausteet ja täytteet voitte valita vapaasti.
Jostain syystä päädyin kylmäsavuloheen. Kinkku olisi sopinut loistavasti.
Yritämme vältellä possunlihaa ja valinta osui loheen. Sekin on ihan ok.
Lohen voi lisätä loppupaiston puolivälissä, säilyy mehevämpänä. 

Pohja
 Ennnen paistamista
 Esipaisto tehty
n 700 g kesäkurpitsaa kuorittuna ja raastettuna, purista irronnut neste pois
5 dl miedohkoa juustoraastetta käytin oltermannia
2 kananmunaa, ripaus ruususuolaa ja mustapippurirouhetta
2 tl tuoretta tilliä silppuna
1 rkl oliiviöjyä, jolla voitelin pellille levitetyn leivinpaperin
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi. Levitä seos tasaisesti uunipellille 
Esipaista 225-asteessa noin 12 minuuttia.
Täytteet voit valita mielesi mukaan.
Levitin täytteiksi porkkanalastuja, joille ripottelin ennen levittämistä muscovadosokeria
150 g kylmäsavulohta suikaleina, lisäsin loppupaiston puolivälissä
muutama luumutomaatti halkaistuna
Lopuksi ripaukset ruususuolaa ja mustapippuria
Paista uunin 225-asteessa 20 minuuttia, lohi saa paistua vain lopun 10 minuuttia.
Uunista tulon jälkeen lisäsin pinnalle rucolaa.
 

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Pohja on helppo tehdä. Ehkä lisäisin siihen mausteita ja voimakasta juustoa.

      Poista
  2. Oi! herkullisen näköistä. Mielenkiintoinen pohja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvä gluteeniton pohja, mausteita vain lisää ja nyt valitsisin mietoa ja voimakasta juustoa yhdistettynä.

      Poista

Kiitos kommentistasi.