keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Osso Buco uunipadassa

Syksy on alkanut ja nyt on myös pataruokien aika.
Avasin tänään syksyruokakauden Osso Bucolla.
Oikeastaan olin suunnitellut häränhäntäkeittoa, mutta kaupassa ei ollut 
vielä häränhäntiä. Kuulemma niiden sesonki alkaa myöhemmin syksyllä.
Sitä odotellessa ostin nyt osso bucot.  Eikä mikään huonompi vaihtoehto.
Pataruoka oli tänä kalseana päivänä oikein hyvää.  


3 viipaletta nuoren naudan potkaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa ja rouhaisut mustapippuria, 1 tl maustepippuria
2 rkl rypsiöljyä
1 dl vettä
3 pientä porkkanaa paloina
1/2 palsternakasta paloina
pala selleriä pienehköinä kuutioina
1 sipuli renkaina
3 valkosipulinkynttä murskattuna
kuivattua basilikaa ja paprikaa 
1 prk (400g) tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä 
Leikkaa potkaviipaleista kalvot poikki ja nuiji viipaleet.
Sekoita lautasella  vehnäjauhot, suola ja pippurit.
Kääntele potkat jauhoissa ja ruskista rypsiöljyssä pannulla.
Lisäsin mukaan vielä nokareen voita.
Nosta lihat pataan ja lisää jääneet vehnäjauhot pannulle, ne imaisevat rasvat.
Kaada pannulle vesitilkka ja huuhdo liemi lihojen päälle pataan.
Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja kuullota sipulit ja juurekset kevyesti.
Mausta basilikalla ja paprikalla sekä ripauksella suolaa.
Lisää juurekset pataan. Kaada mukaan tomaattimurska ja huuhdo purkki vedellä.
Lisää pataan vettä ja 1/2 kasvisliemikuutio, jotta ainekset peittyvät, sekä laakerinlehdet.
Hauduta pataa n 175-asteessa  kannen alla 1 1/2 tuntia
Ruoka on valmista, kun liha irtoaa luista. 
Keitin lisukkeeksi ohra-riisiä kasvisliemessä.
Salaattina on kirsikkatomaatteja ja friseetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.