maanantai 21. syyskuuta 2015

Lehtikaalisipulipasta

 Tänään söimme lounaaksi pastaa. Pakaste notkuu lehtikaalia.
Pakastin kahdeksan kahden litran pussillista pilkottua lehtikaalia elokuulla. 
Tänään avasin ensimmäisen pussin. Kuinka helppoa oli kouhaista sopiva 
määrä pussista pastaa varten. Murensin vielä jäisiä kaalilehdyköitä pienemmäksi.
Paras tapa säilöä näyttää olevan pakastus. 
Pasta oli todella hyvää, lehtikaali ja sipuli sopivat loistavasti keskenään.
Lisäsin vielä paahdettuja auringonkukkasiemeniä ja päälle keitetyt munat.
Lehtikaali on samaa luokkaa pinaatin kanssa, mutta mielestäni parempaa.

200 g tagliatelle durum-munapastaa, vettä ja hienoa merisuolaa
1 iso keltasipuli pilkottuna ja 1 iso valkosipulinkynsi pilkottuna
1 rkl rypsiöljyä
120 g lehtikaalia pakastettuna ja murskattuna 
4 rkl auringonkukkasiemeniä
1 dl pastan keitinvettä ja 1 rkl omenaviinietikkaa
ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa keitettynä
juustoraastetta

Paahda auringonkukkasiemenet "kuivalla" pannulla.
Keitä kananmunat.
Keitä pasta suolatussa vedessä n 6 minuuttia. Ota desi keitinvettä talteen.
Valuta pasta.
Pilko sipulit. Kuullota keltasipulia noin pari minuuttia lisää valkosipuli ja lehtikaali.
Kuullota kunnes lehtikaalin väri muuttuu tumman vihreäksi.
Sekoita keitinveteen viinietikka ja lisää se pannulle sekoittaen.
Mausta kastike ja lisää mukaan auringonkukkasiemenet.
Kaada pannulle  pasta  sekoittaen.  Pannu saa olla kokoajan lieden levyllä.
 Annostele pasta lautasille.
Puolita kananmunat ja nostele annoksille. Ripottele päälle juustoraastetta.
Kirsikkatomaatit antavat väriä ja maistuvat pastan kanssa.  


Lehtikaalin pakastaminen meneillään. Puolet on pussitettu ja lisää on menossa.
Pakastin 28.8 ja nyt on yksi pussi avattu. Vieressä köllöttää iso kurpitsa, se meni suoraan 
ruuanlaittoon, sitä ei pakastettu. 

6 kommenttia:

  1. Tässäpä hyvä idea tämänpäiväiseen, näyttää maukkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää pastaa ja kuten tiedät pasta valmistuu nopeasti.

      Poista
  2. Olen myös innostunut lehtikaalista ja sen pakastamisesta. Moneen ruokaan mukava vihreä lisä ja terveellistä. Kunha eilinen makkarakeitto on syöty tänään loppuun, teen huomenna ihanaa herkkuasi, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin pakastelehtikaali on hyvä säilytystapa. Niin nopeasti sitä saa murennettua esim pastakastikkeeseen.Kiitos Villis.

      Poista
  3. Sinulla on nämä ruokakuvat niin kivoja ja värikkäitä aina. Käyn täällä usein, mutta harvemmin kommentoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos miksu käynneistäsi ja palautteesta. On mukava kuulla lukijoilta kommentteja.

      Poista

Kiitos kommentistasi.