perjantai 18. syyskuuta 2015

Omena-rahkakakku

 Ensimmäistä kertaa leivoin tätä omenakakkua. Luettuani reseptin tiesin, että 
tämän täytyy olla hyvää. Ennakkoaavistus piti paikkansa, kakku on todella mehukkaan hyvää.
Ulkonäkö pettää, oli hankala saada irtopohjavuossa paistettuna kakusta kaunista.
Syynä on myös se, että kakussa on neljä kerrosta, pohja, omenakerros, rahkakerros ja lopuksi päällimmäisenä murukerros. Piirakkavuoka olisi ollut armeliaampi, mutta riittävän isoa piirakkavuokaa ei minulla ollut. Piti varmistua, että kakku noustessaan sopii vuokaan.
 
 Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
Puoleen pohjataikinaan lisätään
 1 prk (150g) vaniljajoguttia
1 muna
Päälle
1/2 l omenakuutioita ja 2 tl kanelia 
2 tlk (500g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3 munaa
Pinnalle
1/2 pohjataikinan muruseosta 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon margariini.
Jaa seos kahteen osaan. Sekoita puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. 
Kaada tämä taikina vuokaan. Käytin irtopohjavuokaa, halkaisija 27 cm.
Piirakkavuoka käy halkaisijaltaan 30 cm ja korkeus vähintään 4 cm.
Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle ja ripottele pinnalle kaneli.
Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. 
Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. 
Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia alatasolla.
Tarjoa jäähtyneenä.
 

6 kommenttia:

  1. Näyttääkin tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mehukasta ja suht kevyttä rahkan ansiosta

      Poista
  2. Nammm! Näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
  3. Olen monen kuullut kehuvan tätä parhaaksi omenaleivonnaiseksi ja olen kyllä itse aika samoilla linjoilla.:)

    VastaaPoista
  4. Tämä on hyvää ja kevyenä tuhtia. Rahka tekee kevyemmäksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.