perjantai 19. kesäkuuta 2015

Possunsisäfile haudutettuna

 Pitkästä aikaa ja helpolla tavalla valmistin possunsisäfilettä.
Tein ruuat valmiiksi kotona. Pakkasin ne autoon ja ajoimme muiden terassille 
syömään ja nauttimaan porukalla  hyvästä ruuasta ja seurasta.
Possufileen ensin paistoin pannulla ja lopuksi haudutin uunissa.
Jälkkärinä keksiä, mansikoita, jäätelöä ja kermavaahtoa kerroksittain.
Se ei päässyt tai ehtinyt kuvaan, koska katosi parempiin suihin nopeasti.

Possunsisäfilettä
Kanttarellikastike
Uudet perunat
Porkkanaa
Mansikka-mozzarellasalaatti

Ota fileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistamista.
Poista kalvot. Hiero ruususuola fileille noin 1 tl/400g.
Hiero  fileille mausteiksi mustapippuria, paprikaa ja rosmariinia.
Kuumenna voinokare pannulla tiriseväksi. Paista fileille  nopeasti pintarusketus.
Nosta fileet uunipussiin ja sulje pussi. Laita paistomittari paksuun kohtaan.
Hauduta uunin 125-asteessa, kunnes mittari näyttää 72-astetta.
Anna fileiden vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

Valmista kanttarellikastike. Tällä kertaa kastikkeen tein valmiista
pussikastikeaineksista sekoittamalla rasvattomaan maitoon.
Yllättävän hyvää kastike oli.

Pestyt ja harjatut uudet perunat kypsennettiin keittämällä ja samoin porkkanalohkot.

Salaatiksi sekoitin
friseetä, varhaissipulia, mustapippuria, sitruunamehua, oliiviöljyä,
päärynäkuutioita, luumutomaatteja, mansikoita ja mozzarellaa.  

Perinteisen hyvää juhannusruokaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.