lauantai 27. kesäkuuta 2015

Paistetut merilohifileet, nauriskuutiot smetanalla

 Tänään paistoin lohifileet, ei mikään yllätys. Lohta tulee laitettua eri tavoin
säännöllisesti. Mikäpäs siinä, taas tänäänkin se oli herkullista. Lisukkeilla on merkitystä
aterian kokonaisuuteen ja se saa pääraaka-aineestakin uudenlaista.
Tänään olivat uudet perunat tietysti freesin uusia myös makumaailmaltaan.
Kuitenkin aivan uutta oli valkoinen lempeänmakuinen nauris. Kypsensin nauriin kuutioina
pannulla ja lopuksi lisäsin smetanaa, naurismuhennos toimi hyvin kastikkeena.
Ostin pientä lehtikaalia salaatiksi, sekin oli uusi tuttavuus. Tätä lehtikaalia ostan jatkossakin.

Paistettu lohifilee
Leikkaa fileestä sopivat palat. (kuvassa) Älä poista nahkaa.
Mausta merisuolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna voinokare pannussa hiljaiseksi.
Paista ensin nahkapuoli pannulla, kunnes lohi on melkein kypsä.
Käännä ja paista, kunnes lohi on kypsä ja kimmoisa.
Nahkaa emme lohesta syö, sen irrotan syötäessä.

Nauriskuutiot smetanalla
1/2 l naurista kuorittuina ja kuutioina
1 sipuli pienittynä
nokare voita
1 dl vettä
1/2 tl suolaa, ripaus inkivääriä ja valkopippuria
1 dl smetanaa
Kuullota sipulisilppua, lisää nauriskuutiot ja kuullota muutama minuutti.
Hauduta kannen alla 10 minuuttia. Lisää mausteet sekoittaen. Lisää vesi.
Hauduta n 10 minuuttia. Lisää smetana ja anna sen sulaa nauriskuutioiden joukkoon.

Keitetyt uudet perunat
Lehtikaali ja ripaus suolaa sekä oliiviöljyä

Tässä tämä herkku vielä kerran.
Suosittelen valkoisia nauriita, nyt ne ovat parhaimmillaan.

4 kommenttia:

  1. Nam, lohi on ihanaa kesäruokaa juuri uusien perunoiden ja raikkaidenkasvisten kera! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, todella hyvä yhdistelmä.

      Poista
  2. Namia, herkullinen annos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.