torstai 16. huhtikuuta 2015

Valkosipulilihapullat

 Pitkästä aikaa tein lihapullia.
Nämä lihapullat poikkeavat ns perinteisistä oleellisesti mausteiden ansiosta.
Käytin valkosipulia, tomaattipyrettä, chiliä, mustapippuria ja savupaprikaa.
Lihapullista tuli oikein hyviä, taidanpa käyttää tätä voimakkaampaa maustamista jatkossakin.
Meillä tykätään valkosipulista. Jos jollekin se ei käy, sopii korvata keltasipulilla.

400 g naudanjauhelihaa 10% rasvaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria rouheena, chiliä vajaa tl, savupaprikaa 1 tl, 1 tl ruususuolaa
sekoita mausteet jauhelihaan
1 kananmuna, 3/4 dl ruokakermaa, 2 rkl täysjyväkorppujauhoja
Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele lihapulliksi.
Paista rypsiöljytilkassa kypsiksi hieman keskilämpöä isommalla teholla.

 Valmista lisukkeeksi lohkotut perunat.
Keitä ensin puolikypsiksi, paista rypsiöljyssä miedolla lämmöllä.
Mausta ruususuolalla ja savupaprikalla.
Näiden perunoiden takia ateria ei tarvitse kastiketta. Perunat ovat sopivan meheviä

Lisukkeeksi vielä yksinkertaista vihreää.
Keitettyjä papuja ja rucolaa öljy-sitruunakastikkeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.