sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Karitsanpaahtopaistipataa riisillä

 Tänään haudutin karitsan paahtopaistista pataruuan.
Ruuasta tuli mehevää ja hyvää. Lisukkeeksi kypsensin arborioriisiä ja
höyrytin kukkakaalia. Puolimakea tai -kuiva  valkoviini sopi ruokajuomaksi.
Karitsan paahtopaisti oli uusseelantilaista ja pakastettua, Annoin lihan sulaa 
jääkaapissa 2,5 päivää. Se oli juuri sopivaa käsiteltäväksi.

4 kpl / n 800 g karitsan paahtopaistia
2 rkl voi/auringonkukkaöljy-seosta
reilu 1 tl ruususuolaa
rouhittua mustapippuria, timjamia
2 sipulia pilkottuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kanelitanko ja 2 tähtianista
3 dl lihalientä
1 rkl granaattiomenabalsamicoa
1 rkl ruokokidesokeria
Halutessasi suurusta liemi, 2 rkl maissijauhoa ja tilkka kylmää vettä. 
rosmariinia
Paloittele huoneenlämmössä ollut liha ja ruskista  padassa voi/öljyseoksessa.
Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla.
Kuullota sipulit pannulla voissa, kaada ne pataan ja lisää kanelitanko ja 
tähtianikset sekä balsamico ja ruokosokeri. Lisää kiehuva lihaliemi.
Anna hautua kannen alla noin tunti. Suurusta liemi maissijauhoilla.
Tarkista maku. Lisää rosmariinia annoksille.
Kypsensin lisukkeeksi arborioriisin ja höyrytin kukkakaalin.
 
Karitsan paahtopaistia pataruokana, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.