torstai 9. huhtikuuta 2015

Juusto-hernekeitto

 Tänään oli nopean ja helpon keiton vuoro.
Ensin ajattelin, että syödään pystybaarissa ihan mitä haluttaa.
Kun vilkaisin kaappiin ja näin Koskenlaskijajuuston, päätinkin tehdä keittoa.
Valion sivuilla on keittovinkkejä, joihin käytetään juustoa.
Sieltä mukailin oman keitto-ohjeeni.

2 ps pakasteherneitä (olivat kotimaisia)
1 salottisipuli hienonnettuna
5 dl vettä, unohdin laittaa kasvisliemikuution joukkoon 
1 laakerinlehti, 1/2 tl maustepippuria ja1 tl ruususuolaa
Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä kannen alla 8 minuuttia.
Poista laakerilehti ja soseuta. Nosta kattila liedelle.
150 g paprikakoskenlaskijajuustoa kuutioina
2 dl ruokakermaa
kuivattua meiramia
Anna juuston sulaa. Pyöräytä vielä tehosekoittajalla.
Tarkista maku. Nauti ruisleivän kera tai ilman 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.