torstai 2. huhtikuuta 2015

Broileri-perunavuoka

 Tänään oli veroilmoitusten viimeinen jättöpäivä.
Tietysti minulla oli täyttäminen kesken viimeiseen päivään. 
Aloitin aamulla kello viisi veroilmoitusten kanssa ja lopetin keskipäivällä.
Mies kiikutti ne viimeisten tuntien aikana verotoimistoon. Huh se on taas ohi.
Olin ostanut broilerin ohutfilettä. Jaksoin tehdä siitä aikaisen päivällisen
vähän helpommalla tavalla, mutta hyvää tuli.

n 400 g marinoimattomia broilerin ohutfilettä ja 2 tl currya
2 rkl öljyä
7 isohkoa perunaa ohuina viipaleina
1 sipuli hienonnettuna ja nokare voita ja ripaus sokeria
mustapippuria rouheena
2 tl ruususuolaa
*
2 dl luomu kevytkermaa
1 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
Ripaukset suolaa, mustapippuria
*
pinnalle kirsikkatomaatteja puolitettuna

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipulisilppu voinokareessa, lisää ripaus sokeria.
Sekoita kuullotettu sipulisilppu perunoihin.
Kuivaa ja leikkaa fileet suikaleiksi.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää curry, alenna lämpöä ja sekoita.
Lisää puolet filesuikaleista. Ruskista ja siirrä lautaselle.
Ruskista loput suikaleet samoin.
Voitele vuoka, kaada puolet perunoista vuokaan.
Ripauta mukaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
Lisää broilerisuikaleet vuokaan ja mausta suolalla.
Lisää loput perunaviipaleet. Ripauta päälle suolaa ja mustapippuria.
Sekoita munat ja kerma sekä maito, lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Kaada vuokaan.
Lisää pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit.
Kypsennä 200-asteessa noin 50 minuuttia.

Tarjoa aterialla lisukkeena salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.