torstai 9. tammikuuta 2014

Blinit graavilohella

Tänään ei pitänyt paistaa blinejä, Aikomus oli valmistaa
graavilohen seuraksi aivan muuta.  Kun luin Kodin Kuvalehden 
bliniohjeen, oli pakko paistaa blinit. Muuten kaikki eteni ohjeen mukaan,
paitsi hiivaa ei ollut. Oikaisin tässä kohden ja käytin ruokasoodaa.
En olisi ennättänyt nostattaa taikinaakaan 2-3 tuntia, kun aloitin illallisen teon
vasta  seitsemän kieppeillä. Hyvää tuli ruokasoodallakin.
Nopeutin paistamista ja paistoin blineistä puolikkaita.
Lisukkeiksi pilkoin suolakurkkua, kevätsipulia ja kastikkeena ranskankermaa,
lisäksi vielä ruukussa on jääsalaattia.

Blinit
 2 dl vettä huoneenlämpöistä
2 tl tuorehiivaa (noin 15 g) käytin 1 tl ruokasoodaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja, käytin 1 1/2 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
2 keltuaista
1 rkl voisulaa
1 tl juoksevaa hunajaa
2 dl kuumaa maitoa
2 valkuaista
Paistamiseen voisulaa
Sekoita jauhot, johon on sekoitettu ruokasooda, veteen.
Lisää suola, keltuaiset, voisula, hunaja ja lämmin maito.
Sekoita tasaiseksi.  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
ja kääntele varovasti taikinaan.
Paista taikinasta voisulassa  ohukaispannussa melko paksuja rapeita
 blinejä miedohkolla lämmöllä.
Tarjoa graavilohen ja muiden lisukkeiden kera.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.