maanantai 13. tammikuuta 2014

Tomaatti-porkkanapasta

Pasta on ruokalaji, jonka voi toteuttaa koska vain.
Raaka-aineet löytyvät aina kaapeista. Kun vielä on sopivaa pastaa muutaman desin verran,
niin ateria on alle puolen tunnin lautasella.
En ole viime aikoina kovin tarkkaan miettinyt etukäteen, mitä ruoaksi tekisin.  
Niin kävi tänäänkin. Kello huiteli jo pitkästi yli seitsemää,
oli siis illallisen aika. Pasta valmistui sopivasti ennen kahdeksaa.
Jotenkin toffeekarkit sopivat mausteisen pastan jälkeen jälkkärinä.

Tomaatti-porkkanapasta

1 sipuli  ja 2 valkosipulinkynttä silputtuna 
2 porkkanaa lantteina
oliiviöljyä
5 tuoretta tomaattia paloiteltuna
 1 tl suolaa ja sokeria,  mustapippurirouhetta, cayennepippuria
oreganoa, basilikaa
päälle
kevätsipulia, pecorinojuustoraastetta, rucolaa
Kuullota öljyssä kasarissa sipulisilput ja porkkanalantit 2-3 minuuttia.
Lisää tomaattipalat ja sokeri, suola, musta- ja cauennepippujri.
Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia.
Lisää oreganoa ja basilikaa. Nosta liedeltä.
Olet jo keittänyt pennepastan suolatussa vedessä sopivan kypsäksi.
Annostele pasta lautasille. Lisää päälle kastiketta.
Ripottele pinnalle kevätsipulia. Nostele mukaan rucolaa.
Lopuksi ripottele päälle pecorinoraastetta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.