perjantai 10. tammikuuta 2014

Valkosipulikeitto

Tämä keitto jakaa mielipiteet kahtia, keitosta joko pidetään tai
ei pidetä ollenkaan. Välimuotoa ei ole. Tämä ranskalainen Le Cordon Bleu keittiön
keitto on yksi parhaimmistani. Olen valmistanut tätä keittoa aina silloin tällöin.
Luulenpa, että olen tämän ohjeen postannut  muutama vuosi sitten. Nyt postaan uudestaan.
Tänäänkään ei keitto pettänyt. Voin kertoa,  että valkosipulin ja sipulin maku on
pehmeän pyöreä. Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti.

Valkosipulikeitto
90 g suolatonta voita (minulla oli vähäsuolaista)
8 kpl valkosipulinkynsiä (ap ohje 2 kpl valkosipulia)
2 sipulia hienonnettuna
300 g/ 3 jauhoista perunaa kuutioina
5 dl (rasvatonta) maitoa
5 dl kanalientä tai vettä
suolaa ja mustapippuria rouheena

Sulata 30 g voita kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulinkynnet ja paista
5-7 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Lisää sipulit ja kypsennä 2-3 minuuttia.
Lisää perunakuutiot ja loput voista. Kypsennä 7-10 minuuttia,  kunnes sipulit alkavat pehmetä.
Sekoita usein, ettei perunan tärkkelys tartu kattilaan. Kaada joukkoon maito ja kanaliemi.
Keitä hiljakseen 15 minuuttia, kunnes perunat ovat hyvin pehmeitä.
Soseuta keitto. Kaada takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nauti paahdetun leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.