lauantai 12. tammikuuta 2013

Kananpojanreidet uunissa ohralisukkeella

Marinoin kananpojanreidet eilen ja tänään ne kypsensin.
Kehittelin marinointiliemen vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyi.
Päätin tehdä lisukkeen samalla ja petasin ohrasta petin reisille.

Kananpojanreidet ohralisukkeella
800 g kananpojan reisipaloja
Marinadi
1/2 dl tummaa balsamicoa
4 rkl worcestershirekastiketta
4 rkl hunajaa juoksevaa
currya, paprikaa, juustokuminaa, chiliä
Kiehauta marinadin ainekset. Anna kiehua hetki, jotta seos saostuu.
Jäähdytä marinadi. Vedä pari viiltoa koipireiden pintaan ja nosta vuokaan.
Sivele marinadi kauttaaltaan paloihin. Ripota hieman suolaa.
Anna marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa folion alla.

Kuumenna uuni 200-asteeseen.
4 dl kanalientä
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 suippopaprika paloiteltuna
Kiehauta kanaliemi. Mittaa ohraryynit uunivuokaan.
Nosta ohrapetille reisipalat. Lisää väleihin paprikapalat.
Kaada kanaliemi vuokaan.
Kypsennä 30 minuuttia.
Tarjosin  lisäksi salaattia ja herneitä.

2 kommenttia:

  1. Tuon tyylistä ohjetta taisi joku muukin blogikaverini tehdä.... Mieluisen tuntuinen ohje minullekin:D

    VastaaPoista
  2. Helppoa kun kaikki tulee kerralla uunissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.