maanantai 14. tammikuuta 2013

Mungpapupata

Joulun jälkeinen aika jatkuu keittiökaappien tyhjennyksellä
Tänään otin mungpavut käsittelyyn tai oikeastaan jo eilen.
Laitoin pavut likoamaan yön yli ja tänään kypsyi papupata.
Hyvän ohjeen löysin VihreäLanka-nettisivuilta.

Mungpapupata

2 dl mungpapuja
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl inkivääriä
1 tl paprikajauhetta
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
4 dl vettä
1 tl suolaa
annoksiin sitruunaa ja paprikajauhetta
Huuhtele mungpavut  lävikössä. Liota papuja yön yli raikkaassa vedessä.
Kuori ja raasta valkosipulikynnet
Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota juustokuminaa, 
korianterinsiemeniä ja inkivääriä.
Lisää kasariin valkosipulit ja paprikajauhe jatka kuullottamista.
Lisää valutetut pavut sekoita ja lisää vesi ja suola.
Peitä kasari kannella ja käännä lämpö minimiin.
 Anna papujen hautua kypsiksi, noin 20 minuuttia.
Lisää annoksille sitruunalohkoja ja paprikajauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.