keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kanakeitto

Pakastettu kana oli sulanut vuorokauden jääkaapissa.
Tänään keitin elämäni ensimmäisen kanakeiton kokonaisesta 
kanasta alusta loppuun. Tulipa huomattua samalla, että kanassa
on hyvänlaisesti rasvaa, mutta vähemmän lihaa.
Keitosta tuli maukas ja hyvällä tapaa tulinen.
Paprikat ja chili sopivat rasvaiseen liemeen.
Luut luovuttivat oman makunsa liemeen ja lihat oli
helppo nyppiä ylikypsinä mukaan keittoon.
Parhaat filesiivut jäivät toiseen ateriaan.  
Ohjeen runko on Kodin Kuvalehden, muokkasin sitä aika tavalla.

Kanakeitto
  • 1 kpl kana
  • 1  iso porkkana lantteina
  • puolikas juuriselleriä kuutioina
  • 2 salottisipulia viipaleina
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl suolaa
  • 8 kpl mustapippuria
  •   keltainen ja vihreä paprika suikaleina
  • rasvatonta maitoa
    1 tl currya
    puolikas punainen chili silppuna

    Kiehauta kattilassa vettä ja lisää kattilaan  mausteet sekä kana. 
    Kattilassa pitää olla vettä sen verran, että kana juuri ja juuri peittyy. 
    Keitä kanaa hiljalleen 2–3 tuntia kannen alla.
    Kana on kypsää, kun liha irtoaa luista lähes itsekseen. Siivilöi liemi.
    Irrota kananliha luista ja leikkaa pieniksi paloiksi.
    Suikaloi paprikat ja ruskista öljyssä pannulla. 
    Laita siivilöity liemi takaisin kattilaan.
    Lisää kypsymään porkkanalantit ja sellerikuutiot. Keitä 10-15  minuuttia.
    Mausta currylla. Lisää lihaa, paprikasuikaleet ja pilkottu chili. 
     Kaada  mukaan 1-2 dl rasvatonta maitoa.
    Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.