sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hirvilihapullat taginepadassa hauduttaen

Sain loppusyksystä hirvenjauhelihaa.
Pakastin sen ja tänään otin yhden pakastepussillisen lihapullia varten.
Pyöräytin lihapullat, jotka loppukypsensin taginepadassa.
Samaan pataan lisäsin myös lisukkeet, lanttua ja palsternakkaa.
Lihapulliin käytin gluteenitonta jauhoa.

Hirvilihapullat
Lanttua ja palsternakkaa

400 g hirven jauhelihaa
2 tl suolaa
maustepippuria jauheena, sisilialaista maustesekoitusta
1 kananmuna
3 rkl Tytte tummaa gluteenitonta jauhoa
2 rkl sokerijuurikaskuitua
1/2 prk smetanaa
Sekoita taikina ja pyörittele pulliksi.
Ruskista voissa ja nosta pullat taginepataan.
Huuhtele pannuliemi myös pataan.
Kuori ja leikkaa soiroiksi palsternakka ja puolikas lanttua. 
Kuori iso sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
Mausta  juurekset meiramilla, kanelilla, persiljalla ja suolalla 
ja kuullota pannulla voissa ja nosta ne pataan.
Lisää vettä ja kasvisliemikuutio, että juurekset ja lihapullat melkein peittyvät. 
Anna kypsyä kannen alla hautuen.
Suurusta maissitärkkelyksellä.
Lisukkeina suolakurkkua, punajuurta ja tomaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.