lauantai 5. tammikuuta 2013

Blondikakku vadelmilla

Eilen leivoin blondikakun, johon upposivat vadelmat hyvin
sekä maun että ulkonäön ansiosta.
Luin ohjeen Yhteishyvän  Ruoka-lehtisestä ja jäin miettimään,
mistä Vadelmaiset blondiespalat-nimi on saanut alkunsa.
En löytänyt selitystä muualta kuin kakusta, valkosuklaa, mantelirouhe ja
vaaleakakku, joka kaunistuu vadelmien värillä.
Mieleen tuli vaalea blondi  vadelmanpunaisine huulineen.
Mehukas ja mehevä kakku, jonka paistoin pyöreässä irtopohjavuoassa.

Blondikakku vadelmilla
200 g voita
1 dl sokeria (vajaa)
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
3 kananmunaa
2 1/2 dl mantelirouhetta
4 dl vehnäjauhoja (puolet kakkujauhoja ja puolet erikoisvehnäjauhoja)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruususuolaa
100 g valkosuklaata rouhittuna
1 rs pakastettuja vadelmia n 200 g 

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunankuoriraaste ja kananmunat yksi kerrallaan
koko ajan vatkaten.  Yhdistä mantelirouhe, jauhot, leivinjauhe
ja suola. Kääntele ne taikinaan, älä enää vatkaa. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan.
Lisää lopuksi jäiset pakastevadelmat. 
Käytin irtopohjavuokaa, halkaisija 23 cm, jonka voitelin voisulalla. 
Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteessa uunin
keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Blondikakku saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi.
Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
 

2 kommenttia:

  1. Blondies on amerikkalaisen brownies-leivonnaisen vastakohta, samanlainen koostumukseltaan, mutta taikina on vaalea valkosuklaan ansiosta, siitä nimikin tulee..:) Onpa kaunis kakku ja nättejä kuvia jälleen!

    VastaaPoista
  2. Blondies se virallinen nimi onkin, muunsin vain suomalaisittain blondiksi.
    Todella hyvä ja mehukas kakku.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.