sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kurpitsakeitto

Vaikka emme vietä halloweeniä, olin ostanut kurpitsan. Keitin siitä tänään kurpitsakeiton.
Kurpitsat ovat perinteisiä juhlaan kuuluvia lyhtyjä ja kai myös keittoaineksia.
Käytin myskikurpitsaa keittoon. Lisäsin mukaan myös porkkanaa.

Kurpitsakeitto

400 g kurpitsan oranssia  hedelmälihaa esim Myski
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl voita
1 dl omenamehua
6 dl kasvislientä
100 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
suolaa, chiliä, paprikaa
Pinnalle pienilehtistä salaattisekoitusta

Kuori ja poista kurpitsasta siemenet. Paloittele kurpitsa, sipuli ja kuoritut porkkanat, murskaa valkosipulit. Kuullota kasviksia kattilassa voissa. Lisää omenamehu ja keitä kannen alla 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja nosta liedelle.  Mausta keitto chilillä ja paprikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.  Lisää tuorejuusto ja anna sen sulaa keittoon.
Lisää annoslautaselle pienilehtistä salaattia sopiva määrä.

2 kommenttia:

  1. Kurpitsakeitto on hyvää ja sitä näkee nyt eri variaatioissa monessa blogissa.Kunhan täällä viilenee niin minäkin teen sitä.

    VastaaPoista
  2. Söimme seuraavana päivänä loput keitosta, maistui jopa vielä paremmalta yön yli vetäytyneenä. Lämmitin keiton kuitenkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.