torstai 22. marraskuuta 2012

Lämmin katkarapusalaatti

Harmaan marraskuisen päivän piristykseksi kokosin katkarapusalaatin.
Lämpimänä se sopi syksyn koleuteen, muutoin muistutti aurinkoisista kesäpäivistä.
Joulun merkkejä on taas näkyvissä entistä enemmän. Kun vilkaisen ulos
ikkunasta, näen lähes viisitoistametrisen joulukuusen. Se pystytettiin tänään.
Kynttilät puuttuvat vielä, mutta huomenna ne ripustetaan.   
Komeat kävyt ovat jääneet kuuseen koristeiksi.

Lämmin katkarapusalaatti 2 annosta
100 g sulatettuja, valutettuja katkarapuja
1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1/2 punaista chilipalkoa siputtuna
1/2 rkl sitruunan mehua
1/2 tl kanelia
1/2 tl kurkumaa
1 rkl rypsiöljyä
1/2 sipulia silputtuna
1 tomaatti kuutioituna
1/2 keräsalaattia (pehmeä)
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
persiljaa ja tuoretta kurkkua 
Kuori inkivääri ja valkosipulin kynsi ja raasta.
Poista chilistä siemenet ja vedä ohueksi silpuksi .
Sekoita inkivääri, valkosipuli, chili, sitruunanmehu, kaneli ja kurkuna keskenään.
Vedä lusikkaa käyttäen seos tasaiseksi tahnaksi.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnettu sipuli, kuullota.
Lisää tomaattikuutiot. Kypsennä 2-3 minuuttia.
Lisää tahna  ja jatka kuullottamista 2-3 minuuttia. 
Lisää katkaravut ja kuumenna.
Lisää salaatti vadille. Lusikoi päälle sokerilla maustettu jogurtti. 
Lisää katkarapuseos, Lopuksi ripottele pinnalle persiljaa ja kurkkuviipaleita.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.