perjantai 10. kesäkuuta 2016

Lehtikaalipizza pannukakun tapaan

 Pakasteessa on vielä lehtikaalia. Tänään otin yhden pussin käyttöön.
Suunnittelin pannukakkua, mutta lopputulos on mielestäni pizza.  
Pohjan jauhot ovat durum-vehnäjauhoja, ne on tarkoitettu tuorepastan ja pizza-pohjien valmistukseen.
 Niin tai näin lopputulos oli maukas ja pohja sopivan mehukas.

Lehtikaalipizza
3 kourallista lehtikaalia pakastettuna ja pienittynä
7 dl maitoa - 75 g margariinia sulatettuna
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
4 1/2 dl durum vehnäjauhoja
1 tl suolaa, meiramia, jauhettua korianteria
2 kpl isoja tomaatteja viipaleina
2 dl juustoraastetta
persiljaa
Sekoita maitoon munaseos. Lisää osa pilkotusta lehtikaalista.
Lisää jauhoja vähän kerrassaan sekoittaen ja lehtikaalia lisäten.
Lisää lopuksi sulatettu margariini.ja mausteet. Sekoita hyvin.
Anna turvota noin 1/2 tuntia.
Levitä uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina pellille.
Viipaloi tomaatit ja lisää ne pannulle. 
Levitä pinnalle juustoraaste. 
Paista uunin 225-asteessa noin 30 minuuttia.
Ripottele pinnalle pilkottua persiljaa.
Leikkaa pizza annospaloiksi

 Lisäsin annoksille kohmeisia puolukoita. Ne sopivat yllättävän hyvin lehtikaalin makuun.

Pohjan täytteet voi valita mieleisekseen. Kasvikset ja juurekset sopivat hyvin.

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä hyvää ja täytteet on helppo valita oman mieltymyksen mukaan. Kiitos, Sari

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.