maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sitruunarisotto savunieriälle

 Pyöräytin savunieriälle sitruunarisoton.
Oikaisin vähän, koska valkoviiniä ei sattunut olemaan, viiniä ei risotossa ole.
Se ei kuitenkaan haitannut, sitruuna maistui risotossa juuri sopivasti.
Juustoksi valikoitui philadelphiajuusto, jonka maustoin raastetulla sitruunankuorella.

1 l kasvislientä kiehuvana
nokare voita ja ripaus rypsiöljyä
2 rkl puristettua sitruunamehua
1 sipuli hienonnettuna
3 dl arborio-risottoriisiä
mustapippurirouhetta
100 g philadelphia tuorejuustoa + 1 rkl sitruunakuoriraastetta
päälle persiljaa
Kuullota sipulisilppu voi/rypsiöljyseoksessa
Lisää riisit ja kuullota kuultavaksi.
Lisää sitruunamehu. Lisää vähän kerrallaan kiehuvaa kasvislientä.
Sekoita riisiseosta ja jatka kasvisliemen lisäämistä,
 kun riisi on imenyt nesteen. Tämä vaihe kestää n 20 min.
Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Lisää sitruunakuorella maustettu philadelphia-juusto. Sekoita.
Tarkista maku. Lisää pinnalle persiljasilppua.
Tarjoa savunieriän ja salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Sitruunainen risotto on minunkin herkkua ja se sopii kivasti savukalan seuraan. :-)

    VastaaPoista
  2. Sopi tosiaan hyvin savukalan kera.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.