Pyöräytin savunieriälle sitruunarisoton.
Oikaisin vähän, koska valkoviiniä ei sattunut olemaan, viiniä ei risotossa ole.
Se ei kuitenkaan haitannut, sitruuna maistui risotossa juuri sopivasti.
Juustoksi valikoitui philadelphiajuusto, jonka maustoin raastetulla sitruunankuorella.
1 l kasvislientä kiehuvana
nokare voita ja ripaus rypsiöljyä
2 rkl puristettua sitruunamehua
1 sipuli hienonnettuna
3 dl arborio-risottoriisiä
mustapippurirouhetta
100 g philadelphia tuorejuustoa + 1 rkl sitruunakuoriraastetta
päälle persiljaa
Kuullota sipulisilppu voi/rypsiöljyseoksessa
Lisää riisit ja kuullota kuultavaksi.
Lisää sitruunamehu. Lisää vähän kerrallaan kiehuvaa kasvislientä.
Sekoita riisiseosta ja jatka kasvisliemen lisäämistä,
kun riisi on imenyt nesteen. Tämä vaihe kestää n 20 min.
Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Lisää sitruunakuorella maustettu philadelphia-juusto. Sekoita.
Tarkista maku. Lisää pinnalle persiljasilppua.
Tarjoa savunieriän ja salaatin kera.
Sitruunainen risotto on minunkin herkkua ja se sopii kivasti savukalan seuraan. :-)
VastaaPoistaSopi tosiaan hyvin savukalan kera.
VastaaPoista