keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kaalipaistos ja lihapullat - Raparperi-jogurttitrifle

 Kaalipaistos 
Pieni varhaiskaali pilkottuna 
2 porkkanaa renkaina
suolaa, mustapippuria, rypsiöljyä ja nokare voita
2 kesäsipulia pilkottuna
juustoraastetta ja mozzarellaa paloina
tilkka kermaa
Kuullota kaali ja porkkanat. Lisää mausteet, sipulisilppu.
Nosta voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste, kerma ja mozzarellapalat 
Paista 200-asteessa, kunnes ruoka on kypsää noin 30 minuuttia.

 Lihapullat spelttijauhoja käyttäen
400 g  Snellmanin 10% naudanjauhelihaa
1 kananmuna, ruususuolaa ja maustepippuria
2 rkl spelttijauhoja ja tilkka kermaa, sekoita jauhot kermaan
Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele palloiksi, kierittele pallot spelttijauhoissa.
Paista rypsiöljy/voissa kypsiksi.

Raparperi-jogurttitrifle

Keitä raparperikiisseli , 4 dl raparperipaloja, 4 dl vettä, 3 rkl perunajauhoja
Sekoita turkkilaiseen jogurttiin tilkka kermaa, sulatettuaa valkosuklaata,
 vaniljasokeria. Sekoita tasaiseksi.
Kokoa annokset kerroksittain. Päälle valkosuklaamurua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.