Pitkästä aikaa ja helpolla tavalla valmistin possunsisäfilettä.
Tein ruuat valmiiksi kotona. Pakkasin ne autoon ja ajoimme muiden terassille
syömään ja nauttimaan porukalla hyvästä ruuasta ja seurasta.
Possufileen ensin paistoin pannulla ja lopuksi haudutin uunissa.
Jälkkärinä keksiä, mansikoita, jäätelöä ja kermavaahtoa kerroksittain.
Se ei päässyt tai ehtinyt kuvaan, koska katosi parempiin suihin nopeasti.
Possunsisäfilettä
Kanttarellikastike
Uudet perunat
Porkkanaa
Mansikka-mozzarellasalaatti
Ota fileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistamista.
Poista kalvot. Hiero ruususuola fileille noin 1 tl/400g.
Hiero fileille mausteiksi mustapippuria, paprikaa ja rosmariinia.
Kuumenna voinokare pannulla tiriseväksi. Paista fileille nopeasti pintarusketus.
Nosta fileet uunipussiin ja sulje pussi. Laita paistomittari paksuun kohtaan.
Hauduta uunin 125-asteessa, kunnes mittari näyttää 72-astetta.
Anna fileiden vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.
Valmista kanttarellikastike. Tällä kertaa kastikkeen tein valmiista
pussikastikeaineksista sekoittamalla rasvattomaan maitoon.
Yllättävän hyvää kastike oli.
Pestyt ja harjatut uudet perunat kypsennettiin keittämällä ja samoin porkkanalohkot.
Salaatiksi sekoitin
friseetä, varhaissipulia, mustapippuria, sitruunamehua, oliiviöljyä,
päärynäkuutioita, luumutomaatteja, mansikoita ja mozzarellaa.
Perinteisen hyvää juhannusruokaa.
Oikein hyvää juhannusta, Arlene!
VastaaPoista